Betöltés...

Használati utasítások

Használati utasítások, amiket fokozottan ajánlok a különböző anyagokhoz, amiből az ékszereket készítem a GARANCIA érdekében:

  • Kézmosásnál, zuhanyzásnál, fürdésnél, úszásnál ne viselj ékszereket. Ez különösen fontos gyógyvizek, termálvizek esetében, mert elszíneződést okozhat.
  • Vegyianyagok használata nélkül, száraz, puha törlőkendővel tisztítsd.
  • Ne viseld az ékszereidet olyan tevékenységek során, ahol sérülhetnek (karcolódnak, beakadnak, megnyomódnak, stb.).
  • Óvd az ékszereket parfümöktől, krémektől, különböző kozmetikumoktól, (dezodor, hajlakk, testápoló, stb.) mert a felületen sérülést, maródást okozhatnak!
  • Tárold őket külön tasakokban, dobozokban, ahol nem ütődnek egymáshoz, így nem karcolódnak.

GUMIDAMIL:

A gumidamilos karkötőről azt kell tudni, hogy mint minden gumis termék az idő előrehaladtával az anyag elfárad, elöregszik. Ez teljesen normális dolog, az anyag jellemzője. Lehetőség szerint, minden fel- és levételkor ügyeljünk arra, hogy ne nyújtsuk nagyobbra, mint szükséges, illetve ne húzogassuk feleslegesen, mert az, az anyag idő előtti roncsolódásához vezet. Ha mégis elszakadna, küldd vissza nekem a gyöngyöket, én egyszeri alkalommal újrafűzöm, Neked, csak a postaköltséget kell állnod (csak a visszaküldési postadíjat).

NEMESACÉL:

A nemesacél egy olyan fém, ami nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ez az acélnak egy speciális fajtája mely más elemek hozzáadásával olyan tulajdonságot vesz fel amivel allergiamentessé, kopásállóvá, rozsdamentessé, savállóvá teszi az anyagot. Tehát, fürödhetünk benne, nem allergizál, nem kopik és rozsdásodik. Sima szappanos vízzel és egy puha ronggyal tisztítva sokáig megőrzik újkori kinézetüket.

ÁSVÁNYGYÖNGYÖK:

A fent leírt használati utasítások különösen vonatkoznak az ásványgyöngyökre! Érzékeny kis csodák ezek, de megfelelő kezeléssel nagyon sokáig gyönyörűek maradnak. Tisztításukról az interneten nagyon sok javaslatot találtok.

Sokan hisznek ásványok „gyógyító” hatásában. Ezek a tulajdonságok szimplán feltételezettek. Az ásványokkal való alternatív/holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást! Nem gyógyászati célból készítek ásványékszereket, hanem inkább az esztétikai megjelenés miatt, mert ezek az ásványok csodálatos színben jelennek meg és hosszútávon megőrzik szépségüket. Gyógyászati célú felhasználás csakis a vásárló saját felelősségére történik, ezért felelősséget nem vállalok!

ÜVEGGYÖNGYÖK és ACRYL:

Az ezekből készített ékszerek másképp érzékenyek, mint az ásványgyöngyökből készültek, inkább a törés és karcolódás veszélye merül fel, ezért erre nagyon oda kell figyelni. Illetve, mivel többnyire kombinálva lehet a fent felsorolt gyöngyökkel, így, az azokra vonatkozó használati javaslatok ezekre is ugyanúgy vonatkoznak.

FA:

A hazai, illetve trópusi fából készült gyöngyök fokozottan érzékenyek a vízre, ezért fürdéskor mindenképpen vegyük le, főleg, ha esetleg színezett/festett fa gyöngyökről beszélünk, mert előfordulhat, hogy a színét is eresztheti a víz hatására. Karcolásra, erőteljes nyomásra sérülhet.

FÉM (réz, vas, egyéb fém ötvözet):

Minden olyan fém alkatrész és gyöngy, ami nem nemesacél, egy idő elteltével a külső hatások következtében (izzadság, víz, só, tisztítószerek, napfény stb.) kopik és elszíneződik. Ez normálisnak mondható, hisz ezek az anyag sajátosságai, ezért erre külön garanciát nem tudok vállalni. Ezek a fémek sajnos, az arra allergiásoknak nem javasoltak, kérem, vásárláskor vegyétek ezt figyelembe!

TEXTIL, SPÁRGA, MŰSZÁLAS KÖTÉL

Az ezekből készült ékszerek többnyire fémmel kombináltak, amit ragasztásos technikával készítek. A lehető legjobb és kipróbált minőségű speciális ragasztót használok, de nyilván, mint minden, ez sem örökéletű, de minimum 1 év garanciát vállalok esetlegesen a ragasztás hibájából adódó problémákra. Óvjuk őket a víztől és a vegyianyagoktól, tisztítószerektől, mert maradandó elszíneződést okozhatnak a textilen és a hasonló anyagból készült zsinórokon és köteleken.